Just another WordPress.com site

Шопинг – Париж

Пазаруването в Париж означава известни дизайнери и луксозни марки. Ще намерите обаче и по-достъпни марки в големите обществени магазини, и известните квартали. Има също и известни кулинарни институции.

Arrondissements  / Районите
Като предложение, може да започнете от Le Carrousel Du Louvre – разделен на секции подземен магазин до известния музей. Без значение дали търсите музика, подаръци или облекло, тук ще намерите добре познати магазини, предлагащи качествени стоки. Близо до Ру де Риволи, той е забележим поради големия брой магазини за сувенири. На улица Смит 248 е най-големият английски книжен магазин. Вдясно от Риволи е красивият площад Вендом., където милионерите си купуват бижута. Влизате в районът на луксозните стоки.  От тук може да се насладите на разходка по  Rue du Faubourg Saint-Honoré и Avenue Montaigne , където ще видите обновените или барокови прозорци на бутиците. Жените със сигурност ще харесат 213 Rue St-Honoré , един от най-интересните магазини, с най-свежите колекции на мода, аксесоари, музика. Мъжете може да пробват Харве на площад  Вендом, най-старият бутик в Париж, продаващ качествени вратовръзки и ризи. Hermès, Lanvin на Faubourg Saint-Honoré и Jil Sander на Avenue Montaigne са също сред добрите магазини за мъже. Lalique на Rue Royale 11, се е превърнал в нарицателно за красота и качество на кристалните колекции и изящните стъклени изделия. В същият район са и гурме ресторантите Fauchon и Granterroirs.

Les Grands Boulevards (Hausmann) 
В първи и втори район това е най-известната местност за пазаруване, дом на престижни магазини като Принтемп и галерия Лафайет. Те са забележими с разнообразието, което предлагат, както и със своята архитектура. Там ще намерите по-достъпни марки. Може да започнете с разходка от красивата  Опера Гарние до бул. Хюсман.

Les Halles and Marais 
Мястото е подобно на Ковънт Гардън в Лондон. Намира се в центъра на града, точно между Лувъра и Нотердам. Молът Форум включва добри магазини в препълнен подземен комплекс. Това е добър източник на достъпни дрехи. Недалеч от еврейския квартал Марая, посещението му ще е интересно.

Champs-Elysées 
Туристическата алея има много вериги за бързо хранене, банки, офиси на авиокомпании, кина и молове, като футуристичната дрогерия Публик до триумфалната арка. Заслужава си да спрете на парфюмерия Жерлан, с нейните извити стълби и вековна елегантност, както и на мегамагазина Върджин – огромна верига за музика и книги.
Along the Seine River
Една от най-интересните дейности в Париж е разходката по книжарниците на брега на р. Сена. Ако имате време и добра способност да се пазарите, тук може да намерите някоя ценна древна книга или колекции от пощенски марки.

Le Bon Marché 
Това е най-старото и постоянно търговско учреждение, топ дестинация за мода и стил. Дизайнери за мъже и жени, козметика изпълват повечето магазини. Има и впечатляваща зона за хранене.
Адрес: 22 rue de Sèvres
Тел.: +33 (0)1 44 39 80 00
Уеб сайт: www.treeslbm.com

Galeries Lafayette 
Най-зрелищният обществен магазин с уникален стъклен купол. Тук ще намерите най-известните марки за облекло и козметика, както и най-голямата секция в света за мъжка мода. Също така има и магазини за играчки, бижута, домашни потреби и т.н.
Адрес: 40 bd Haussmann
Тел.: +33 (0)1 42 82 34 56
Уеб сайт: www.galerieslafayette.com

Printemps Hausmann 
Също като съперникът си Лафайет има изключителна архитектура и облекло за мъже, жени и деца. Тук ще намерите над 200 марки.
Адрес: 64, boulevard Haussmann
Тел.: +33 (0)1 42 82 57 87
Уеб сайт: www.printemps.com

Bazar de l’Hôtel de Ville 
Това е по-малко популярен, но все пак приятен и достоен за споменаване, магазин. Има както добри стоки за дома, така и богат избор на облекло и принадлежности.
Адрес: 52-54 rue de Rivoli
Тел.: +33 (0)1 42 74 90 00
Уеб сайт: www.bhv.fr

Marché aux Puces de Clignancourt 
През уикенда тук се стичат над 70 000 парижани за да потърсят изгодни сделки за най-различни стоки – от качествени облекла до антикварни мебелировки.
Адрес: Porte de Clignancourt
Уеб сайт: www.les-puces.com

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Облак от етикети

%d bloggers like this: