Just another WordPress.com site

Moulin Rouge

Мулен Руж (Moulin Rouge) е световно известно кабаре, за което се пише в книгите, пее в песните и показва във филмите. Името му в превод от френски означава червена вятърна мелница. Построено е от Жосеф Олер през 1889г. Намира се близо до хълма Монмартр.

Мулен руж е доста популярен като родното място на модерната форма на танца кан кан. Прелъстителен танц, изпълняван от куртизанки,  и подходящ за забавления само за пълнолетни. Този танц става известен и започва да се танцува в цяла Европа. Днес Мулен Руж е туристическа дестинация, предлагаща музикални и танцови забавления за възрастни. Въпреки, че е минало повече от век, кабарето е запазило духа и стила си.

OFFICIAL WEBSITE : http://www.moulinrouge.fr/

Доста знаменитости са изпълнявали част от репертоарите си като Лайза Минели, Латоя Джаксън, Елтън Джон, Жозефин Бейкър, Ивет Жилбер, Франк Синатра, Едит Пиаф и много други. Мулен Руж е обект на картините на художника на постимпресионизма – Тулуз – Лотрег.

„Мулен Руж„ е заглавието на книгата на Пиер Ла Мур, който е филмиран през 1952г., участващите актьори са Хосе Ферер и Жа Жа Габор. През 2001 се прави друга екранизация на Мулен Руж с Юън Макгрегър и Никол Кидман. Има и още други едноименни филми, но тези двата са номинирани за Оскар.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Облак от етикети

%d bloggers like this: